Állatok,sztárok,logók ---> itt minden megvan :)

Köszi hogy benéztél ! Új menüpontokat találsz most! Glitterek nagyon jók ;) Remélem tetszik az oldal Jó szórakozást!! :)

                               Papagájok..


hello2.gif

Papagájok :

                             szurke_papa.jpg

A beszélő PAPAGÁJ!

Egy amerikai, kaliforniai család kedvence, a PUCK nevű hím törpepapagáj

1728 szót tudott hibátlanul kimondani.


A képen egy szürkepapagájt láthatunk. A számtalan papagájfaj közül,azért esett rá a választásom, mert belőle lesz a legjobban "beszélő"papagáj. Érteni ugyan nem érti amit mond, de képes utánozni az emberi beszéld hangzását. Hazája a trópusi Afrika. Az őserdőkben fák odvában él. Fiókái 1 hónap múlva bújnak ki a tojásból.

          

                          Ara papagájok:


arapapa.jpg

arapapagak_pipillxd.jpg

haliaravaok.jpgAranyhasú ara (ararauna)Elterjedés: Dél-és Közép-Amerika északi részei.

Méret: Kb. 85cm.

A nemek megkülönböztetése: A hím feje és csőre gyakran nagyobb,de külsőre látható jelek alapján nehéz elkülöníteni a nemeket. Biztos eredményt a madárspecialista által végzett endoszkópikus vizsgálat hozhat.

Társas viselkedés: Társaságkedvelő madár és igen szelíd,ha kicsi kora óta megfelelően nevelték.Általában jól kijön a család összes tagjával.Ne felejtsük el,hogy az arák több törődést igényelnek és tovább élnek,mint egy kutya.Jól gondoljuk végig,mielött megvesszük madarunkat! Ha nem kap megfelelő odafigyelést,tollcsipkedést és más ehhez hasonló viselkedést vesz fel.Ha társas röpdébe akarjuk helyezni,akkor csak más arafajokkal társítsuk.Soha ne helyezzük kisebb madarak mellé! Magányosan,egy kalitkában nem tartható!

Megfelelő elhelyezés: A röpde mérete ennek a madárnak soha nem  elég nagy.Legjobb,ha naponta kiengedjük,hogy nyújtózkodjon. Az átmeneti szállása is akkora legyen,hogy faroktolla ne érje a földet,és a szárnytollait kinyújthassa. Kimondottan az arák számára készített ketrecek nagyon erős rácsozatúak,hogy a madár ne tegyán kárt benne. Ha magunk készítjük a ketrecet törekedjünk arra,hogy az anyaga erős,rozsdamentes acél vagy erős anyagú fa legyen. Élő növény helyett inkább vastag faágakat helyezzünk.

Hőmérsékleti igény: Az aranyhasú ara tartható kint a meleg nyári napokon,de a hőmérséklet csökkenése esetén fűtött éjszakai házra van szüksége.

Táplálék: Speciális, papagájoknak és aráknak készült eleséget adhatunk nekik, amelyeket vitaminokkal és aáványi anyagokkal egészítsünk ki. Adjunk nekik gyümölcsöket,bogyókat,de ne feletkezzünk meg az avokádó rossz hatásáról,mely mérgező az összes papagáj számára! Mindig legyen alattuk madárhomok,mely szépiát,apró kavicsokat és faszenet tartalmaz.

Aktivitás: Az emberi hangot nagyon jól utánozza,de ehhez kicsi kora óta kell nevelni.Kiválóan tud repülni. Kúszik-mászik a röpdében. Meleg,nyári napokon nagyon szeretnek fürdeni.

Szaporodás: Az arák nehezen szaporíthatók. A sikert befolyásolja: mennyire fér el egymással a tenyészpár,táplálás,a nyugalom és a férőhely. A fészekodú körübelül 60 cm átmérőjű és 80 cm magas legyen. Ez lehet kivájt fatörzs vagy régi hordó. Az odút belső térbe helyezzük,hogy óvjuk az időjárás viszontagságaitól. Az aljára helyezzünk némi fűzfaágat vagy korhadt fadarabot,amit a tojó apró darabokra forgácsol szét. 2-4 tojásán mintegy 24-28 napig költ. A fiókákat 2,5-3 hónapos korukig a szülők nevelik.


                   Nimfa papagájok :

nimfapapa.jpg

nimfapapaa.jpg

Élőhely:

Ausztrália középső részei.

Méret-Ivari különbség:

Kb:30-32 cm.

A hím homloka és bóbitája sárga ,arcfoltja élénk narancsos.Faroktollain nincs világos hullám rajzolat.      A tojó homloka és bóbitája szürkéssárga , arcfoltja kevésbé  narancsos .Felső faroktollain fehér hullám rajzolat látható.A faroktollak fonákán halványsárga kereszt csíkozás látható. Szárnyfoltja sárgásfehér. A fiatalok szinezete a tojóéra  hasonlit . A különböző szinváltozatok nemének meghatározása lényegesen bonyolultabb feladat.

 

Tartás-Tenyésztés:

Fiatal korban jól szelídűl,könnyen tartható nagyon békés madár. Fajtársaival és más nem agresszív viselkedésű papagájokkal közös röpdében gond nélkül tartható.     Farok és szárnytollai  meglehetősen hosszúak ,sérülékenyek .  Ezért szűk helyen semmiképpen ne tartsuk madarunkat .Az üllőrudat se helyezzük tul magasra,mivel a mennyezettel érintkező szép fejdísz tönkre mehet.   A nimfapapagáj egész  évben tartható külső röpdében , de biztosítsunk nekik fagy és huzatmentes éjszakai védőházat. Táplálékként megfelel a közönséges papagáj eleség .Kiegésszítve zöld eleséggel ,gyümölcsökkel. Ásványi  anyagok,szépia,madárhomok. Fióka nevelési időszakban fontos a tojásos eleség adása. Szeretnek rágni ezért nem mérgező fák ágait adjunk nekik rendszeresen.

A nimfapapagáj könnyen szaporodásra birható. Fontos,hogy kifejlett tenyészérett madarakat állítsunk párba. A 25x25-ös alapterületű és 35 cm magas ,7-8 cm röpnyillású odú megfelelő a részükre. Általában 4-8 tojást rak ,amelyek 18-21 napra kelnek ki.  A fiókák kb. egy hónapos korukban hagyják el az odút,de még további 7-8 hétig a szülők gondoskodását élvezik . Jó kondíciójú költőpár egy szezonban több , 2-3 fészekaljat  is nevelhet.   A hím nimfapapagáj aktívan részt vesz a tojások költésében.    Számos szinváltozata ismert: szürke, sárga , fehér, pasztel, gyöngyös, stb.....

 

 


                                


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 35
Heti: 67
Havi: 212
Össz.: 65 333

Látogatottság növelés
Oldal: Papagájok :
Állatok,sztárok,logók ---> itt minden megvan :) - © 2008 - 2018 - evimindenlap.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »